وزیر امور خارجه آمریکا: امنیت کشورهای عربی را در برابر توانایی موشکی ایران تامین می کنیم-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

وزیر امور خارجه آمریکا: امنیت کشورهای عربی را در برابر توانایی موشکی ایران تامین می کنیم

وزیر امور خارجه آمریکا گفته کشورش به تأمین امنیت برای کشورهای عربی در برابر توانمندی‌های موشکی ایران پایبند است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۶ - ۱۹ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 09
کد خبر: ۴۹۹۲۴

به گزارش راهبرد معاصر «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا پنجشنبه گفته واشنگتن با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با آنچه «تهدید موشکی ایران» خوانده شده همکاری می‌کند.

پایگاه «نشنال» نوشته وزیر خارجه آمریکا در یک گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگاران رسانه‌های خارجی گفته آمریکا متعهد به تأمین امنیت برای کشورهای حاشیه خلیج [فارس] در برابر توانمندی‌های موشکی روزافزون ایران است. 

وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شده که برنامه موشکی ایران ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و یک تهدید عمده است که تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را ضروری می‌کند.

او گفت: «ما فکر می‌کنیم مهم است که دنیا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران که تنها چند ماه دیگر منقضی می‌شود متحد شود. [انقضای تحریم‌های تسلیحاتی ایران] برای منطقه خطرناک خواهد بود و باعث ایجاد بی‌ثباتی در سراسر خاورمیانه خواهد شد.»

وی در پاسخ به سئوالی درباره برنامه‌های آمریکا برای تقویت توانمندی‌های دفاعی کشورهای خلیج فارس در برابر آنچه تهدید موشکی ایران خوانده شده به سه راهکار که واشنگتن مد نظر دارد اشاره کرده است: تمدید تحریم‌های تسلیحاتی، افزایش فروش سلاح و روش‌های دیگری که اظهارنظر علنی درباره آنها مطرح نمی‌شود.

وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما با شرکایمان در خلیج [فارس] همکاری کرده‌ایم و این همکاری فقط در راستای کمک گرفتن از آنها جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی که برای آنها خیلی مهم است نبوده بلکه ما کمک‌های زیادی به آنها کرده‌ایم از جمله فروش انواع سلاح که همه‌شان علنی هستند.»

او گفت: «کارهایی هستند هم به صورت علنی و هم به صورت‌های دیگر که ما می‌توانیم برای تأمین امنیت در برابر توانمندی‌های روزافزون ایرانی‌ها انجام دهیم.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه پرتاب ماهواره‌برهای ایران را یکی از جنبه‌های «تهدید موشکی» ایران توصیف کرد.

او گفت: «ما اقدامات آنها در توسعه برنامه فضایی‌شان را تحت نظر داشتیم. البته آنها ادعا می‌کنند که این برنامه برای مقاصد غیرنظامی و فرستادن ماهواره‌های تجاری به هوا است اما دنیا باهوش‌تر از این حرف‌ها است و می‌فهمد که این برنامه ارتباط عمیقی با اشتیاق آنها برای داشتن سامانه‌های موشکی با برد بیشتر و بیشتر دارد.»

تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران طبق مفاد برجام ۱۸ اکتبر سال جاری میلادی به پایان می‌رسد اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تلاشی را برای جلوگیری از انقضای این توافق آغاز کرده است. 

آمریکا در تلاش است در راستای پیشبرد سیاست فشار حداکثری علیه ایران تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند. واشنگتن گفته در صورتی که این تلاش به سرانجام نرسد با توسل به یکی از بندهای توافق هسته‌ای برجام به دنبال بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران خواهد بود.

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دست‌کم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است. 

قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیته‌ای در شورای امنیت منع می‌کند. 

پیش‌نویس آمریکا علاوه بر این از کشورها می‌خواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محموله‌ای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند.  این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتی‌ها در آب‌های آزاد کنند. 

 

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار